Happy Healthy

Naast bewegen is rust belangrijk. Net zoals bewust en gezond eten.  

TIPS: Eet gevarieerd, kleurrijk en vooral vers! 

Plan ontspan momenten in voor jezelf.


 Brein - Hart - Darmen 


Positieve gezondheid


Als Bourgondiër geniet ik van lekker eten een gezellige borrel met vrienden of een lekker wijntje... en chips als guilty pleasure.

Maar ik besef ook hoe belangrijk gezonde voeding is voor onze hersenen en stemming. Daarom geloof ik in een gezonde balans tussen beweging, gezonde voeding, slaap, ontspanning en genieten.


Waar sta jij eigelijk voor op? (zingeving) en hoe zit dat met je sociale contacten? (verbinding).

Door deze 5 factoren in balans te houden, kunnen we het beste uit onszelf halen.


'Je moet helemaal niets, behalve kiezen wat bij jou past'


Door positief te denken, veel groenten te eten en de binnenste paden in de supermarkt te vermijden, kun je al een groot verschil maken in je leefstijl. Daarnaast deel ik regelmatig lekker, makkelijk en gezonde recepten uit kranten, tijdschriften en boeken van experts zoals Dokter Tamara en cardiologe Janneke Wittekoek. Zoek wat bij jou past en voel je gezonder en fitter dan ooit.


RECEPT

 paprikapompoensoep 


Ingredienten:

  • 1 ui
  • 4 eetlepels Blue band vloeibaar
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 4 rode paprika’s (+voor garnering eventueel nog 1 rode of gele paprika)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 250 ml Blue band kookroom finesse (of alternatief)
  • 750 ml water

Bereiding:


1. Verhit in een soeppan de Blue band vloeibaar en fruit de gesnipperde uit en de pompoenblokjes
zachtjes op circa 5 minuten.


2. Snij de 4 paprika’s in stukken (circa 3x3 cm), voeg deze toe, voeg daarna de 750 ml water toe en
de 2 bouillonblokjes, breng het geheel aan de kook, laat dit circa 20 minuten zachtjes doorkoken
(deksel op de pan).


3. Voeg aan het einde de kookroom toe (zelf doe ik meestal maar de helft, doe dit naar eigen
smaak en wens), pureer de soep en breng op smaak met peper.


4. Je kunt de soep garneren met gesnipperde (gele of rode) paprika of zaden toevoegen voor de bite.




Veel kookplezier gewenst en natuurlijk eet smakelijk!