Powerwalking

Energieker, Fitter, Sterker

Powerwalking

"Powerwalking: de sleutel tot een energieker en fitter leven! Het nieuwe joggen, hip & gezond!"


Ben jij op zoek naar een manier om je conditie op te bouwen en je gezondheid te verbeteren? Dan is powerwalking dé oplossing voor jou. Het is een gemakkelijke en toegankelijke manier van bewegen, die geschikt is voor bijna iedereen.


Powerwalking is eigenlijk lopen in een stevig tempo met een krachtige houding en techniek. Bovendien geeft powerwalking een lage belasting voor de gewrichten, omdat er niet gesprongen wordt. De kracht-en balans oefeningen tussendoor, zorgen ervoor dat je lichaam sterker wordt. 


Dus, waar wacht je nog op? Maak een afspraak  en ervaar zelf hoe powerwalking jou kan helpen om meer uit het dagelijkse leven te halen en je sterker, fitter en energieker te voelen!"


Handig om te weten

Houding

Loop rechtop (het bekende touwtje) en kijk recht vooruit naar de horizon.


Ontspan je schouders en duw ze iets naar achteren.


Trek je buik in, kantel je bekken en span je billen aan.

Techniek

Buig je armen in een hoek van 90 graden. Beweeg je armen van voren naar achteren (niet zijwaarts).


Zet af met je tenen en wikkel je voet goed af, van hak naar teen.

Kleding

Goede loopschoenen of sportschoenen met een flexibele zool. Geen zware bergschoenen.


Draag laagjes, comfortabele ventilerende sportkleding.


Zorg dat je goed zichtbaar bent, hesjes/lampjes in het donker

Proefles boeken?

Sluit je nu aan bij de Powerwalking van Jobeweegt om op een leuke, gezellige en effectieve manier aan je gezondheid en conditie te werken.


Ervaringen

Na 1 strippenkaart een beter luchtverbruik, betere conditie, soepeler spieren, beter gebruik buikspieren. Powerwalking doet mij enorm goed en dat alles met veel plezier!


-Jur

Door Jolanda haar enthousiasme ben ik begonnen met Powerwalking. Ik vind het heerlijk om zo bezig te zijn met lopen. Het geeft mij veel energie en mijn uithoudingsvermogen is sterk verbeterd.

– Liesbeth 

Al gauw merkte ik hoe fijn het is om buiten te sporten. Het geeft mij veel energie. De lessen zijn afwisselend en gezellig! Ook doen we regelmatig krachtoefeningen en let Jolanda goed op onze houding. Na de training voel ik mij heerlijk fit.

– Annelies

Powerwalking in Leek & Roden

Indeling van de les Powerwalking

Tijdens de training van 60 minuten word je meegenomen om een uur lekker te gaan bewegen door verschillende gedeeltes van Leek en Roden. 

Er is altijd een warming-up op muziek. De afstand van powerwalking hangt af van de les; 3 tot 6 kilometer. Het tempo ligt tussen de 5,5 a 7,5 km/uur.


Tijdens de Powerwalking krijg je diverse

spierversterkende of conditionele oefeningen

afgewisseld met langere routes. Zo werk je aan je

uithoudingsvermogen, spieropbouw en conditie. We sluiten de training af met een cooling-down.


Regelmatige training, minimaal 2 keer per week, heeft voordelen: je slankt af, je versterkt je spieren, je conditie verbeterd en overtollige vetten worden verbrand. Je zit met deze training in de juiste hartslagzone. Net boven de 50 procent van je maximale hartslag. Dit is ideaal voor de vetverbranding.


Techniek Powerwalking

Voordat je met Powerwalking begint is het handig de juiste techniek te beheersen. De juiste techniek houdt – kort gezegd – in dat je een goede houding hebt. Ook moeten je armen en benen samenwerken. Zo krijg je meer power tijdens het powerwalken.


Door een krachtige armbeweging en een sterke afzet met de voet zijn veel spieren tegelijkertijd actief. De hartslag komt hierdoor op een niveau dat nodig is om conditioneel beter te worden. De ademhaling wordt dieper. De bloedsomloop wordt aangezet en de zuurstoftoevoer vergroot. Het calorieverbruik kan hierdoor oplopen tot wel 500 calorieën per uur.


Deskundigen over Powerwalking 

Artsen en fysiotherapeuten beschouwen Powerwalking als een verantwoorde manier om fit te blijven. Het is de ideale workout omdat bijna iedereen het kan. Het levert weinig tot geen overbelasting aan de gewrichten op. Daarnaast zijn blessures zeldzaam.


Powerwalking is daarom een effectieve bewegingsvorm. Iedereen kan zijn of haar doelstelling bereiken. Dit kan zijn meer energie, beter slapen, een betere conditie krijgen, een gezonder en fitter gevoel hebben, meer zelfvertrouwen opbouwen, diabetes type 2 verlagen, of gewoon op een leuke manier nieuwe mensen ontmoeten.


Powerwalking doen we in

groepsverband. Het is altijd in de buitenlucht en de route is elke keer weer anders zodat het nooit gaat vervelen. 3 keer per jaar wisselen de startlocaties. Het is gezellig, je stimuleert elkaar om je doel te bereiken en het gaat altijd door! weer of geen weer. Na afloop van de training geeft, juist als het slecht weer is, het een gevoel van 'Yes i did it!


Vaste trainingsdagen

Door de vaste trainingsdagen, heb je de bekende stok achter deur om ook echt te gaan sporten. Powerwalking is de oplossing voor iedereen die op een natuurlijke manier zijn gezondheid wil verbeteren en weer lichamelijk en geestelijk fit wil worden.